Accueil > Trans* ?

Trans* ?

Stel je je vragen ? Kan je je niet vinden in de binaire man-vrouwclassificatie of in het gender dat je bij je geboorte werd toegewezen ?
Ben je in transitie en wil je meer weten over de administratieve stappen in België ?
Ben je een goede vriend of familielid van iemand die zich vragen stelt ?
Heb je al horen praten over transidentiteiten en wil je meer informatie ?

Deze pagina is gemaakt om je enkele sleutels aan te reiken aan de hand van veelgestelde vragen en je de weg te wijzen naar meer gespecialiseerde artikelen.

 • Wie zijn wij ?

  Genres Pluriels is een vereniging opgericht in 2007 die werkt aan de steun, de zichtbaarheid, de waardering, betere rechten en de bestrijding van discriminatie tegen transgenders/vloeiende genderentiteiten (niet-binaire personen, mensen in transitie, dragkings/dragqueens, tra(ns)vestieten,...

 • Genderidentiteit en genderexpressie ?

  De genderidentiteit van een persoon is het gender waarmee deze persoon zich identificeert. Dat gender kan verschillen van het gender dat bij de geboorte wordt toegewezen (soms foutief « biologisch geslacht » genoemd, waarbij interseksuelen worden uitgesloten, en zonder wetenschappelijke basis)....

 • Trans(gender), niet-binair, a/bi/polygender, genderqueer... ?

  Het is soms moeilijk om door het bomen het bos te zien ! De woorden zijn als de identiteiten : veelvuldig. Er ontwikkelen zich elke dag heel wat nieuwe identiteiten.
  Transgenders zijn personen van wie de genderidentiteit verschilt van het gender dat hen bij de geboorte is toegewezen. Deze...

 • Interseksueel ?

  Interseksuelen zijn personen van wie de geslachtsorganen, de hormoonspiegels, de secundaire geslachtskenmerken of de chromosomen door de geneeskunde niet in de categorieën « mannelijk » of « vrouwelijk » kunnen worden ingedeeld.
  Aangezien onze maatschappij gelooft dat er slechts twee geslachten...

 • Je comfortzone vinden ?

  We definiëren de comfortzone als het geheel van psychische of lichamelijke kenmerken of kenmerken met betrekking tot het gedrag of de kleding die zorgen voor een gevoel van welbehagen ten opzichte van je genderidentiteit.
  Het betreft bijvoorbeeld het al dan niet aannemen van een andere...

 • Naar een genderteam gaan ?

  Sinds enkele jaren werkt Genres Pluriels aan een psycho-medisch-sociaal (PMS) netwerk van professionals met de bedoeling om te vermijden dat trans* personen de zogenaamde « officiële » weg moeten volgen.
  De redenering van genderteams is meestal nog steeds binair of op zijn minst normatief. Het is...

 • 1 2 Next

 • Prochains événements

 • Statistiques du site

  • Visites:

   21 visiteur(s) connecté(s)
   850 visiteurs par jour
   737.376 visiteurs depuis le début

  • Publication:

   742 Articles
   74 brèves
   100 Sites référencés