Accueil > Sensibilisation > Ateliers de Sensibilisation aux Transidentités > Gratis workshop aandacht voor transidentiteiten op 15 mei

Gratis workshop aandacht voor transidentiteiten op 15 mei

Publié le 8 mai

Als onderdeel van het Pride Festival georganiseerd door het RainbowHouse in Brussel, organiseren we een workshop over transidentiteitsbewustzijn die gratis zal zijn op 15 mei.

Transgender personen, hoe ze aan te spreken ? Welke zijn hun vragen ? Welke transitietrajecten ? Welke discriminaties ?

Vanaf de prille jeugd werd ons aangeleerd dat de mensheid bestaat uit “meisjes” en “jongens”, “mannen” en “vrouwen”. In de wetenschapsklassen werd ons ook enkel 2 geslachten getoond. Is het in de realiteit echt zo simpel ?

In gesprekken, in media, horen we vaak over homo’s, lesbiennes, gays, hetero’s, trans, seksuele oriëntatie, genderidentiteiten, niet binaire personen, enz. Maar wat betekenen deze termen ?

De maatschappij houdt een aantal overtuigingen en vooroordelen in stand die de personen welke niet voldoen aan de normen van simpele schema’s beperken. Deze zijn vaak kleinerend en vernederend. Vooral transgender personen worden hieraan vaak geconfronteerd.

Het doel van deze workshop aandacht voor transidentiteiten is op een eenvoudige en interactieve manier het publiek kennis te laten maken met transidentiteiten en te tonen hoe de sociale constructies van normen en stereotypes van genders kan leiden tot fenomenen van exclusie en discriminatie.

Deze workshop gaat door op woensdag 15 mei in hartje Brussel in de “Grand Carmes”. In het kader van de pride week van het Rainbowhouse Brussels kan iedereen deze workshop uitzonderlijk gratis bijwonen. Gelieve enkel uw deelname te reserveren via contact@genrespluriels.be.