Accueil > Beginpagina > Activiteiten > Workshops vermannelijken > Workshops vermannelijken

Workshops vermannelijken

Publié le 8 décembre 2018

Wat houdt een workhop vermannelijken in ?

De workshop vermannelijken richt zich tot iedereen die hun mannelijkheid wil ontdekken of ontwikkelen, of dit nu om specifieke gelegenheden gaat, of in het kader van een transitie.
De workshop is een veilige omgeving waar je informatie, advies en tips kunt vinden over al je vragen in verband met je zoektocht naar een expressie van mannelijkheid. Je hebt er ook de mogelijkheid om een aantal hulpmiddelen bij het vermannelijken te proberen.
We hopen dat het je zal helpen om je eigen persoonlijk comfortpunt beter te bereiken, en om te kiezen tussen de verschillende technieken wat het best aansluit bij jouw gender expressie en financiële mogelijkheden met alle respect voor jouw lichaam.

Dit atelier is geen afgebakend pad ! Het kan ook een plek zijn om kennis en ontdekkingen te delen. Het is jouw aanwezigheid die deze ontmoetingen verrijkt : we weten heel goed dat er veel informatie beschikbaar is op het internet, maar een persoonlijke uitwisseling is toch nog iets anders.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen met vriendelijkheid en respect, in alle discretie en zonder oordeel. Wees niet verlegen ! Er zijn geen vereisten, behalve tolerantie en respect voor de anderen en voor de diversiteit van gender en cultuur.

Praktische informatie

De workshops vermannelijken zijn een pilootproject. In 2018 zijn er vier sessies voorzien, op zaterdagen van 14u tot 16u30, in het Regenbooghuis in Brussel. Afhankelijk van de vraag van de deelnemers en de beschikbaarheid van de organisatoren, kunnen er uiteraard wijzigingen in het programma zijn, maar voor dit jaar zijn de volgende thema’s ingepland :

  • Binders en top surgery
  • Packers en STPs (stand-to-pee), kleding tot in de toiletten
  • Zelfzorg : hoe omgaan met fysieke veranderingen – zonder jezelf te bezeren !
  • Passing : mythes en tips

Vermannelijken, maar zonder de clichés !

Is lang haar vrouwelijk ? Zijn roze t-shirts verboden in mijn kleerkast ? Moet ik een binder dragen ?

De workshop is vooral praktisch, maar gaat verder dan dat. Bij Genres Pluriels zijn we uitgesproken feministisch. Daarom willen we ook de, vaak denkbeeldige, stereotypen gelinkt aan de notie mannelijkheid deconstrueren. De workshop wil een plaats bieden waar een debat over mannelijkheid kan worden gevoerd, met alle respect voor de aanwezigen.

Vermannelijken betekent niet dat men verplicht is alle kenmerken die traditioneel als mannelijk worden beschouwd toe te passen, het betekent vooral de eigen stijl vinden, zonder zich te verliezen in clichés – tenzij dit uiteraard een bewuste keuze is. Er is voldoende plaats op het genderspectrum voor alle mogelijke expressies.

De organisatoren

Sascha (genderqueer) biedt, met de ervaring van een aantal jaar bewustwording en transitie, aan je te helpen bij de constructie en/of deconstructie van je mannelijkheid. Dankzij zijn nieuwsgierigheid en creativiteit heeft hij een grote kennis van zake, die hij met veel plezier met je wil delen.

Andrea heeft iets minder kennis op het gebied van praktische hulpmiddelen dan Sascha, maar hij wil graag zijn eigen transitie ervaring en analyse van mannelijkheid met anderen delen, en erover discussiëren en verder ontdekken.

Voor meer informatie en om je in te schrijven via mail (verplicht) :masculinisation@genrespluriels.be