Accueil > Beginpagina > Activiteiten > Workshops « Trans* voor de dummies » > Workshops « Trans* voor de dummies »

Workshops « Trans* voor de dummies »

Publié le 4 janvier 2016 - modifié le 13 janvier 2016

De transgenders, wie zijn ze ? Welke vragen stellen ze zich, wat is hun transitietraject, wat beleven ze ? Welk soort discriminatie komen ze tegen en waarom ? Wat zijn de gevolgen en effecten van het huidige juridische/wettelijke kader wat de mensenrechten betreft ?

Workshops « Trans* voor de dummies » van Januari t.e.m. December 2016 : zie data, uur, plaats en praktische informatie hieronder.

Sinds we klein zijn, kregen we te horen dat een mens ofwel een « meisje » ofwel een « jongen » is. Tijdens de wetenschaplessen op school leerden wij dat er mannelijke en vrouwelijke wezen waren … verder ging het niet. Is het eigenlijk zo eenvoudig ? Verwijzen de wetenschappen naar de echte realiteit en alle mogelijkheden ?

Tijdens een gesprek of in de media horen we vaak de woorden homo, lesbienne, gay, hetero, trans*, geaardheid, genderidentiteit, enz. Maar wat betekent dat precies ?

De maatschappij doet een aantal geloven en vooroordelen voortbestaan. Dit benadeelt de mensen die niet aan de normen van de simplistische schema’s voldoen. In de meeste gevallen zijn deze schema’s beledigend en pejoratief. De transgenders in het bijzonder worden daarmee geconfronteerd.

Het doel van dit workshop « Trans* voor de dummies » is de mensen op een gezellige en interactieve manier over de transidentiteiten te sensibiliseren. Het is ook de bedoeling om te tonen hoe de sociale normen en stereotypen tot discriminatie en uitsluiting kunnen leiden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

- Data

Workshops « Trans* voor de dummies » van Januari t.e.m. December 2016 : 21/01/2016, 16/03/2016, 18/05/2016, 15/06/2016, 21/09/2016

- Uur : 18h00-21h30

- Plaats : Regenbooghuis – Kolenmarkt 42, 1000 Brussel

Routebeschrijving

- Taal : Frans

- Inschrijvingskosten

5 €/persoon (gratis voor de leden van Genres Pluriels)

Voorafgaande inschrijving is verplicht : alvorens te betalen, gelieve een mail te sturen aan contact@genrespluriels.be.

- Betaling

– OFWEL op de bankrekening van Genres Pluriels (voor een factuur)

IBAN : BE94 5230 8026 1414
BIC : TRIOBEBB
In mededeling : voornaam + naam (+ instelling) + e-mail adres + datum van de workshop

– OFWEL ter plaatse contante betalen (met betaalbewijs)

- Meer informatie : contact@genrespluriels.be

De workshop kan voor bestaande groepen van minimum 5 tot maximum 15 mensen georganiseerd worden. Bent u daarin geïnteresseerd ? Stuur maar een mail aan contact@genrespluriels.be.