Accueil > Beginpagina > Activiteiten > Workshops Vervrouwelijken > Workshop Vervrouwelijken

Workshop Vervrouwelijken

Publié le 19 janvier 2016 - modifié le 28 février 2016

De workshop vervrouwelijking, waarom ?
De workshop richt zich op alle personen die wensen hun vrouwelijkheid te verkennen of uit te diepen, zowel voor wie dit occasioneel wenst te doen als wie aan het begin van een transitieproces staat.
Dit helpt u kostbare tijd te winnen in het aannemen van de vrouwelijke codes die in overeenstemming met uw wensen zijn.
Het helpt u om sneller uw comfortpunt te bereiken waar u zich eindelijk uzelf voelt, zonder bang te zijn nagestaard te worden door anderen, wat essentieel is, daar we weten dat het belangrijkste om van een geslaagde passabiliteit te spreken het zelfvertrouwen is.
We weten dat de eerste keer deelname aan een workshop een moeilijke stap kan zijn, dat is waarom we u er met respect en hartelijkheid ontvangen, in alle discretie en beschut tegen alle veroordelingen.

De workshop in de praktijk

De workshop zal eenmaal per maand plaatsvinden op zondag, in de zaal « Lollepot », Lollepotstraat 3, 1000 Brussel, in de nabijheid van het Regenbooghuis. Hij zal bestaan uit 2 modules van 2 uur (een van 11 uur tot 13 uur en een van 14 tot 16 uur). De pauze tussen 13 en 14 uur zal aan diegenen die het wensen de gelegenheid bieden om samen een middagmaal te nuttigen. De deelnemers zijn niet verplicht om aan alle modules deel te nemen, ze kunnen zelf hun menu samenstellen volgens hun ontwikkelingsstadium en hun interesses.

De modules zijn ingedeeld volgens 3 niveaus :

  • Het niveau “Debutanten” wordt gebruikt voor alle personen die hun eerste stappen zetten in hun transitie en/of die de stap nog niet hebben durven zetten. Er is geen voorkennis vereist.
  • Het niveau “Algemeen” dient voor alle, zowel beginners als gevorderden.
  • Het niveau “Gevorderden” dient voor personen die reeds gewoon zijn zich te vervrouwelijken, en die specifieke raad wensen om hun stijl te verfijnen.

Prijs : 2€ per module voor leden van Genres Pluriels, 7€ voor niet leden.

Een inschrijving per e-mail is verplicht via : daphne@genresplurlels.be

Vervrouwelijking, maar geen stereotiepen !

Zijn korte haren mannelijk ? Mag ik nu geen broeken meer dragen ? Moet ik nu verplicht hakken dragen ? De workshop is vooral praktisch gericht maar niet enkel dat ! Bij Genres Pluriels zijn we totaal feministisch. Derhalve nodigen we ook uit om de stereotypes die gelinkt worden aan de vrouwelijkheden, veelal gefantaseerd, af te bouwen. Door kennis ervan te nemen zorgt men ervoor niet van het ene in het andere uiterste te vallen.

Zich vervrouwelijken betekent niet noodzakelijk dat alle traditioneel vrouwelijke indicatoren moeten ingevuld worden ; doch dit betekend voornamelijk een eigen stijl vinden, zonder in de stereotypen te vervallen (tenzij dit een weldoordachte keuze is, natuurlijk). Er is voldoende plaats in het spectrum van de genders voor alle mogelijke uitdrukkingsvormen.

Uw organisatoren : Daphné en Alice

Daphné is afkomstig uit een gezin met ouders van hetzelfde geslacht, en heeft twee moeders en twee kinderen. Ze is in de LGBT ketel gevallen vanaf haar geboorte en werd altijd gefascineerd door de gendervragen. Ze verdedigd een geaccepteerde vrouwelijkheid die echter ver blijft van de stereotypes. Ze heeft een aangeboren zin van het esthetische en is gepassioneerd door de make up. Ze stelt haar generositeit, haar fijngevoeligheid en haar gevoel voor menselijk contact ten dienste van Genres Pluriels sinds 2012. Ze heeft eveneens de praatgroep voor de vrienden en familieleden van transgenders en interseksuelen mede opgericht en mede geleidt.

Alice is haar transitie in 2013 gestart. Ze zal vanaf heden de workshop met Daphné mee organiseren, en zal haar ervaring delen, en stelt haar luisterend oor en grote gevoel voor de mode ter beschikking.


De workshop op Facebook
Volg alle actualiteit inzake de workshop op Facebook :
www.facebook.com/atelierdefeminisation

Taal
Workshops gaan door in het Frans.