Accueil > Beginpagina > Petitie “ Noch man, noch vrouw : het binarisme maakt ons ziek !"

Petitie “ Noch man, noch vrouw : het binarisme maakt ons ziek !"

Publié le 29 mai 2009

NEEN aan het binarisme ! NEEN aan de psychiatrisatie ! NEEN aan gedwongen sterilisatie ! WIJ willen niet ’verzorgd’ worden ! WIJ willen geen medelijden ! WIJ willen ONZE RECHTEN laten gelden !

Het binaire systeem, dat ons verplicht geboren te worden als man of als vrouw, ontkent de veelheid van geslachten, genders en seksualiteiten. Het bestempelt alle personen die buiten de binaire norm vallen als geesteszieken en valt tegelijkertijd onze lichamen en onze identiteiten aan.

NEEN aan de binaire normalisering ! JA aan de diversiteit van lichamen ! Onze lichamen behoren ons toe ! Transidentiteiten zijn geen ziektebeelden. Interseksuelen hebben recht op respect voor hun lichamelijke en mentale integriteit. Er zijn evenveel geslachten als individuen. Dus waarom twee hokjes ?

Wij eisen :

 het verwijderen van “seksuele stoornissen en genderidentiteitsstoornissen†uit de internationale diagnostische handboeken (DSM IV en CIM 10)
 het wijzigen van de Belgische wet inzake transseksualiteit
 de afschaffing van de gedwongen sterilisatie in het kader van een genderverandering (verkeerdelijk “geslachtsverandering†genoemd), geregeld door de Belgische wet inzake transseksualiteit
 de intrekking van de vermelding van het geslacht op officië le documenten (identiteitskaart, SIS-kaart,...)
 de mogelijkheid om van voornaam te veranderen op eenvoudige aanvraag
 de afschaffing van behandelingen van binaire normalisatie opgelegd aan transgender en interseksuele personen (“protocollen†genoemd)
 vrije toegang tot hormonale en chirurgische behandelingen zonder psychiatrisch toezicht
 statistieke gegevens over alle transgender personen in België , dus niet enkel zij die het volledige transitieproces doorlopen (hebben)
 statistieke gegevens over personen die interseksueel zijn bij de geboorte
 de afschaffing van het begrip (enig) gezinshoofd (of referentiepersoon) aangezien dit een kenmerk is van het nog steeds seksistische, heteroseksistische en heteronormatieve karakter van onze maatschappij
 het ondernemen van actie tegen transfobie door de bevoegde instanties

TEKEN DE PETITIE : HIER !


Un message, un commentaire ?

Qui êtes-vous ?
Votre message

Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.

Lien hypertexte

(Si votre message se réfère à un article publié sur le Web, ou à une page fournissant plus d’informations, vous pouvez indiquer ci-après le titre de la page et son adresse.)