Accueil > Beginpagina > Nieuws > Betogingen > Trans* March Brussels

Trans* March Brussels

Publié le 26 février 2019 - modifié le 2 février 2020

Smeer je stembanden, doe comfortabele schoenen aan en bedenk een scherpe tekst voor op je spandoek, want de eerste trans* march komt eraan !
Op 4 mei eisen we samen onze plek op in de straten van Brussel en vieren we de diversiteit die er bestaat in onze gemeenschappen.

Veel te vaak nog worden wij -trans*, non-binaire, gender non-conforme en intersex personen- vanuit een cis-gender perspectief ge(mis)representeerd, worden we gereduceerd tot cliché’s of als minderheid gezien waar geen rekening mee moet worden gehouden. Daarom is het thema van onze march dit jaar :

NOTHING ABOUT US WITHOUT US

Want iedereen heeft een eigen verhaal, verlangens, …

50 jaar na de Stonewall-rellen wordt er overal ter wereld Pride gevierd. Op veel plaatsen, voornamelijk in de westerse wereld, hebben we de laatste jaren deze evenementen zien transformeren van kleine marsen naar enorme optochten waar politieke groepen en bedrijven hun graantje meepikken. Feest vieren is belangrijk, maar wanneer dat het enige doel is, wordt er aan de waarden inclusiviteit en rechtvaardigheid ingeboet. Ze worden gecompromitteerd of zelfs vergeten, waardoor minderheidsgroepen in de LHBTQI+ gemeenschap geen plaats meer krijgen.
Wij geloven dat Pride geen feest voor de meerderheid moet zijn, maar een strijd voor de minderheden.

Praktische info :
https://www.facebook.com/events/605704143221243/