Accueil > Beginpagina > Nieuws > Betogingen > TRANSENDANCE-Fundraising party for a trans* march in BXL

TRANSENDANCE-Fundraising party for a trans* march in BXL

Publié le 26 février 2019 - modifié le 2 février 2020

Op 4 mei organiseert Transemble de allereerste mars opgedragen aan trans*, non-binaire, gender non-conformerende en intersex personen in Brussel - en jij kan ons helpen om dit waar te maken ! Kom mee met ons dansen tegen het cis-teem, transcendeer de genderbinariteit en help ons daarbij de march waar te maken !
Event march : https://www.facebook.com/events/605704143221243/

WIE ?! _ Transemble is een nieuw collectief van trans*, NB and GNC mensen die hun krachten bundelen om zich te verzetten tegen de commercialisatie en appropriatie van LHBTQI+ -kwesties. Laat Pride weer een protestmars worden voor en door minderheidsgroepen en de prioriteit van de strijd geven aan het bouwen van een rechtvaardige en radicaal inclusieve samenleving.

WAT ?! _ Een radicaal inclusief feest om onze gemeenschap te vieren en elkaar te steunen ; een feest waar we stralen door onze identiteit, diversiteit, ons lichaam en onszelf lief te hebben.
Je bent welkom om al te verschijnen voor het feest begint, vanaf 18u voor de chill-out sessie. Daar voorzien we :
een zine workshop : maak je eigen zine of lever een bijdrage aan onze allereerste transemble zine !*
een kledingruil : doneer je gebruikte kledij en/of kies een nieuwe outfit uit
een make-up hoek
gezelschapspelletjes
een eet-hoek : doneer een gerecht of snack die je zelf klaargemaakt hebt en/of steun ons door wat lekkers te eten (vrije bijdrage)**

* Reservatie via email voor de zine workshop : transemble@protonmail.com
** Als je eten aan ons doneert, laat ons dan op de avond weten of je gerecht vegetarisch, veganistisch, halal en/of kosher, gluten-vrij, lactose-vrij, noten-vrij… is.
*** Stuur ons een e-mail als je graag als vrijwilliger wil komen helpen voor/tijdens het feest (transemble@protonmail.com).

LINE UP 100% QUEER
 Hangar -
21:00 : DJ Roméo (Brussel, electro pop disco)
 Concertzaal -
22:30 : Melissa Juice (Brussel, queer as fuck warm-up)
00:00 : PartyTrashers (Antwerpen, performance)
01:00 : TRANSTERROR (Parijs, acid house - oldschool techno - rave)
03:00 : GüDITH (Istanbul, acid house - techno - electro clash)

Alle opbrengsten komende van de inkom, de cocktail bar en de eet-hoek gaan direct naar de realisatie van de march.

PRAKTISCH
* Inkom : vrije bijdrage (adviesprijs 5€)
* Barlok is op loopafstand van Brussel Noord station.
* 18u - 21u : Chill hang-out session / 21u- 5u : Party

TOEGANKELIJKHEID
* Transendance is een queer-en trans*positieve ruimte, dus wij verwachten dat alle feestgangers respectvol zijn. Als je enig gedrag opmerkt dat racisme, seksisme, bi- en homofobie, transfobie, fatphobia, validisme, leeftijdsdiscriminatie, toxische masculiniteit, misogynie, klassisme, islamofobie, antisemitisme of enige discriminatie op basis van religie communiceert, kan je altijd een teamlid benaderen van Barlok of Transemble. Grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd en men zal gevraagd worden de ruimte te verlaten.
* We willen de ruimte zo toegankelijk maken als mogelijk is, door een rustige hoek te maken waar je even kan rusten als het feest te overweldigend wordt. Er zullen ook gratis oordopjes en water zijn.
* Barlok werkt eraan om de ruimte toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers, maar spijtig genoeg heeft deze wegens logistieke redenen geen toegankelijke toiletten. Contacteer ons zeker als je vragen hebt omtrent dit ongemak, en dan kunnen we kijken of we een oplossing kunnen vinden.
* De concertzaal is rookvrij maar je mag wel roken in de hangar. We vragen iedereen om dit voorschrift te respecteren en zorg te dragen voor de longen van onze mede-feestvierders ! :-)