Accueil > Beginpagina > Trans* / Inter* ? > Betrokken zijn ? Activist worden ?

Betrokken zijn ? Activist worden ?

Publié le 11 février 2016 - modifié le 28 février 2016

Er zijn verschillende manieren om trans* en inter* activist te zijn.

Bij Genres Pluriels nodigen we alle ambitieuze activisten uit om zich te groep eren : hoe talrijker we zijn, hoe doeltreffender.

Binnen onze vereniging kan je op verschillende manieren actief zijn :

 Het politieke lobbyen gebeurt zowel via de werkgroep Wetgeving als via diverse vergaderingen met politici.

 We reageren op media en activiteiten voor het grote publiek die we als transfoob of seksistisch ervaren via de werkgroep Media.

 De werkgroep Gezondheid is samengesteld uit leden van de vereniging, maar ook stagiaires en permanente genodigden die belang hebben bij gezondheidsaangelegenheden. Als trans* zijn we ook experten in onze gezondheid en hebben we recht van spreken !

 Het is mogelijk om bij te dragen via onze maandelijkse « deelneemSTERsvergaderingen » (het equivalent van een raad van bestuur) en in bepaalde gevallen om een aantal verantwoordelijkheden op zich te nemen.

 Onze staf is elke dinsdagvoormiddag beschikbaar voor alle leden van Genres Pluriels die een actieve rol willen spelen in de vereniging.

We organiseren ook elk jaar rond 20 november (Transgender Day Of Rememberance) het festival « Van alle genders thuis ! » met een aantal activiteiten die gewoonlijk voor het grote publiek bestemd zijn (conferenties, colloquia, rondetafelgesprekken, workshops, voorstellingen, shows, filmvertoningen...).

Aarzel niet om te mailen naar contact@genrespluriels.be om aan onze acties deel te nemen !