Accueil > Beginpagina > Activiteiten > Festival « Van alle genders thuis ! » > 2017 > 21/11/17 - Filmdebat « Diagnosing difference »

21/11/17 - Filmdebat « Diagnosing difference »

Publié le 8 novembre 2017

Wanneer ? Dinsdag 21 november 2017, 18u30 – 21u00

Waar ? Maison de la Laïcité : Rue des Clairisses, 13 – 7500 Doornik

Toegangplan

Taal : Frans

Inlichtingen
 per e-mail : festival@genrespluriels.be

Sinds 2015, Genres Pluriels en hun partners van het Relais Picardie Laïque van Doornik zorgt éénmaal per maand voor een veilige ruimte waar alle transgender en intersex personen, hun entourage en alle personen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp kunnen ontvangen worden en met elkaar praten.

In de context van het festival en de 10de verjaardag van Genres Pluriels, zullen we de documentaire « Diagnosing Difference » van Annalise Ophelian vertonen op 21 november 2017, vanaf 18u30, in het Maison de la Laïcité van Doornik.


We nodigen jullie uit om je mening te geven betreffende de situatie van transgender personen tijdens een publiek debat die aan het einde van de vertoning zal gehouden worden.

Synopsis
« Diagnosing Difference » is een documentaire waarin de documentairemaker interviews heeft met 13 onderwijzers, artiesten en transgender en queer militanten die de impact en gevolgen van de diagnose van genderverschillen (Gender Identity Disorder – GID) op hun levens en omgeving nagaat. « Diagnosing Difference » vermenselijkt het debat betreffende de GID diagnose door de persoonlijke ervaringen alse en belangrijke expertise die veelal vergeten wordt te waarderen.