Accueil > Activité > Festival "Tous les genres sont dans la culture" > 06/11 : 18h-21h / Workshop bewustzijn over transidentiteiten

06/11 : 18h-21h / Workshop bewustzijn over transidentiteiten

Publié le 7 septembre 2023

Plaats : Grands Carmes, rue des Grands Carmes 22 - 1000 Bruxelles
Prijs : 5€.
Inscrijving bij contact@genrespluriels.be

Wie zijn transgender personen en wat bedoelen we met "genderidentiteiten" ? Wat zijn de meest voorkomende misvattingen en waarom roepen die vragen op ? Wat zijn de gevolgen voor de mensenrechten van de rechtssituatie van trans* personen en in welke richting evolueert die momenteel in Europa, in België ?

Van kindsbeen af werd ons geleerd dat mensen ofwel ’meisjes’ ofwel ’jongens’ waren. In de wetenschap geleerd dat er mannetjes en vrouwtjes waren en dat was dat. Is het in werkelijkheid echt zo eenvoudig ?

In gesprekken, in de media, horen we vaak praten over homo’s, lesbiennes, hetero’s, transgenders, seksuele oriëntaties, genderidentiteiten enzovoort. Maar wat betekenen deze uitdrukkingen precies ?

De samenleving herbergt een aantal overtuigingen en vooroordelen die mensen die niet aan de norm voldoen, reduceren tot simplistische, vaak pejoratieve en vernederende schema’s. Transgenders zijn bijzonder kwetsbaar voor de negatieve gevolgen van discriminatie. Vooral transgenders zijn hier kwetsbaar voor.

Vooral transgenders zijn hier kwetsbaar voor.
Het doel van deze workshop is om het publiek op een toegankelijke en interactieve manier bewust te maken van transidentiteit en te laten zien hoe de sociale constructie van gendernormen en stereotypen kan leiden tot uitsluiting en discriminatie.

Prijs : 5€.
Inscrijving bij contact@genrespluriels.be