Homepagina > Informatie > Verenigingen

Verenigingen

:: Merhaba ::

Letterlijk betekent Merhaba "Welkom". Merhaba, is een plaats waar iedereen zich welkom en aanvaard voelt, waar iedereen en dit ongeacht nationaliteit, etnische achtergrond, geaardheid, geslacht, godsdienst of politieke overtuiging, ... werkelijk thuis is. Allochtone holebi’s in België.

bRaSs

In het mannenbastion van comedians brengt bBraSs een frisse bries, zelfs af en toe een krachtige windstoot. Rona en Sigrid brengen cabaret met kloten maar met een female touch die geen enkele man in de vingers heeft. Soms zijn ze frivool onnozel en soms een tikkeltje serieus.

FAMBA

Lesbisch-feministische actie-sambagroep.

Feministische Actiebende

De Feministische Actiebende is een (Gentse) open en pluralistische groep mensen die zich verzamelen tegen machisme en seksisme in het algemeen, maar ook stereotiepe genderbeelden en opgelegde schoonheidsidealen willen ontmaskeren en bestrijden. De FAB bestaat momenteel uit een actiegroep en een lees/discussiegroep, af en toe organiseren ze ook lezingen, filmavonden en workshops.

HALLElesbienne

HALLElesbienne: Wandelgroep voor lesbiennes / Groupe de promenade pour lesbiennes

NextGENDERation-Brussels

De Brusselse afdeling van een Europees netwerk van studenten, onderzoeksters en activisten geinteresseerd in feministische theorie en politiek, en hoe die kruist met anti-racistische, postkoloniale, migranten-, lesbienne-, queer- en anti-kapitalistische strijd.

Queerilla

Queerilla is het collectief dat de Genste QueerKafees organiseert.

Regenbooghuis Brussel - Rainbow House

Het Regenbooghuis heeft verschillende LGBTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Interseksuelen) verenigingen van de Brusselse Regio onder zijn vleugels. Het is een plek waar LGBTQI’s en hun vrienden terecht kunnen voor informatie, onthaal of om elkaar te ontmoeten.
Er komen verenigingen - ook andere dan LGBTQI - samen om te vergaderen en er worden tal van socio-culturele activiteiten georganiseerd.

Twerkgroep

Transgenderoverlegplatform van ervaringsdeskundigen voor Vlaanderen met genderkalender voor het gehele nederlandstalige gebied