Accueil > DKB - de Drag Kings of Brussels

DKB - de Drag Kings of Brussels

Wat is Drag Kinging ? Wie zijn de DKB ?

De Drag Kings van Brussel doen 2 dingen :

 We geven drag king workshops, zowel op regelmatige, maandelijkse basis in Brussel als op uitnodiging. We doen dit in het Frans, Nederlands, Engels - eventueel zelfs in het Spaans.
Schrijf je in, stel vragen of nodig ons uit via contact@genrespluriels.be.

 We bieden een voorstelling van 1 uur aan, ’Verstoring van de openbare gender-orde’. In de herfst van 2011 hebben we de voorstelling grondig vernieuwd én volledig tweetalig gemaakt. Het thema van de voorstelling is ’leven buiten de stereotiepe M/V-hokjes’. Hoe doe je dat ? Hoe ga je om met een buitenwereld die alleen M en V schijnt te kennen en te aanvaarden ? De voorstelling vermengt woord, theater, clownerie, muziek en hedendaagse dans.

Contacteer ons voor meer informatie over onze voorstelling op contact@genrespluriels.be.

Nodig ons uit, zéker in Vlaanderen of Nederland ! (In Brussel, Wallonië en Noord-Frankrijk genieten we al enige bekendheid.)

Nog wat meer informatie :

Tijdens de workshops bieden we mogelijkheden aan om met gender te experimenteren en het te deconstrueren, in een sfeer van respect en veiligheid voor alle deelnemers.

Drag kinging is voor ons een middel om in de praktijk de sociale constructie M/V te relativeren en uit te breiden.

Aan ons lichaam wordt van kleins af een vast gender gekleefd, met allerlei vooronderstellingen en verwachtingen, waaraan we dagelijks moeten voldoen. Dat zorgt bij vele mensen voor vervreemding, en het is een vruchtbare grond voor transfobie. Onbewust (en soms bewust) (re)produceren we stereotypen, machtsverhoudingen, seksisme.

We ondergaan de M/V-indeling dagelijks en meestal laten we het gebeuren ; tijdens de workshops breken we uit dit kader en ontdekken we dat we meer kunnen en zijn.

Het is belangrijk om de sociale constructie M/V in teksten en debatten aan te pakken (in de queer theory, feministisch onderzoek, ...), maar het is even belangrijk om dit echt te ervaren via je lichaam.

  • Recto flyer DKB grand
  • Verso flyer DKB grand